Întreținerea și curățarea căruciorului. Sfaturi practice și produse recomandate

Întreținerea și curățarea căruciorului. Sfaturi practice și produse recomandate
Așa cum ai grijă de mașina ta sau de orice alt echipament din gospodărie, la fel trebuie să te preocupe și căruciorul celui mic. Întreținerea periodică și curățarea acestuia vor contribui la prelungirea duratei de viață și la asigurarea unor călătorii sigure pentru copil. 


Ce presupune întreținerea căruciorului

Periodic, e recomandat să se verifice toate îmbinările, inclusiv șuruburile care nu trebuie să fie slăbite. La maximum 2-3 luni, orice piesă mobilă va fi lubrifiată cu un produs pe bază de silicon. Este recomandat să se evite produsele pe bază de ulei deoarece favorizează depunerea prafului și murdărirea căruciorului. De asemenea, trebuie verificate frânele, hamurile și mecanismele de prindere care se pot slăbi sau uza după o utilizare prelungită. 

Nu în ultimul rând, trebuie verificate curățate și unse roțile, astfel încât căruciorul să se deplaseze lin, fără piedici și fără schimbarea bruscă a direcției care poate pune în pericol copilul. 


Când trebuie să cureți căruciorul

Orice pată ar trebui să fie ștearsă rapid, cu un șervețel umed, astfel încât mizeria să nu pătrundă în fibre și să devină imposibil de îndepărtat. Curățarea blândă cu un prosop și cu apă caldă plus o soluție de curățare ar trebui să fie făcută săptămânal, pentru eliminarea murdăriei și a oricăror bacterii care ar putea să se dezvolte în zonele mai puțin accesibile. Nu uita să ștergi și mânerele, iar la final să clătești totul cu apă curată.  

femeie aplecat deasupra unui carucior negru cu roz


Sfaturi practice pentru curățarea căruciorului

  1. Consultă ghidul de curățare și întreținere al căruciorului, primit de la producător în momentul achiziționării. 
  2. Copilul nu trebuie să fie în cărucior în timpul procesului de curățare, pentru a nu-l expune la substanțe sau alte accidentări.
  3. Curățarea trebuie să fie făcută în spațiu liber sau într-o cameră bine aerisită. Trebuie evitată apropierea de foc deschis ori alte surse de căldură. 
  4. Căruciorul trebuie să fie asigurat ca să nu alunece, iar frânele trebuie să fie activate. 
  5. Cu ajutorul aspiratorului, îndepărtează cu atenție tot praful și murdăria acumulate în cărucior, în special, în zona pliurilor. 
  6. Șterge căruciorul în poziția deschisă, iar la final pliază-l și curăță toate zonele care nu au fost expuse inițial. 
  7. După curățare nu lăsa căruciorul să se usuce la soare; căldura poate afecta componentele din plastic și țesătura. 
  8. Părțile textile detașabile pot fi spălate cel mai bine în mașina de spălat.  
  9. Permite uscarea completă a componentelor detașabile pentru a evita formarea mucegaiului în zonele mai ferite. 
  10. Nu uita de roți! Acestea sunt cele mai expuse la murdărie deoarece vin în contact direct cu asfaltul și noroiul. Din acest motiv, trebuie spălate cu atenție periodic pentru a elimina orice murdărie sau resturi care se pot aduna în interior. De asemenea, dacă depozitezi căruciorul în casă, ar trebui să ștergi roțile zilnic. 


Substanțe recomandate pentru curățarea căruciorului

Utilizează doar produse adecvate pentru suprafețele pe care le vei curăța. Este recomandată utilizarea produselor ecologice și non-toxice pentru a nu expune copilul la reziduuri chimice dăunătoare. De asemenea, evită utilizarea produselor abrazive, a solvenților sau agenților de albire, cum este clorul. Substanțele chimice pot provoca mult rău copiilor care au pielea sensibilă și plămânii slab dezvoltați. Nu doar substanțele toxice sunt periculoase, ci și vaporii eliminați de acestea, motiv pentru care copilul trebuie să nu se afle în preajmă dacă utilizezi astfel de produse. Cel mai bine este să optezi pentru soluții naturale, bio, care nu sunt toxice și nu provoacă alergii. 


Bicarbonatul

Este un praf cu proprietăți magice de curățare și dezinfectare. Poți utiliza o soluție de apă în care ai dizolvat bicarbonat de sodiu pentru a curăța toate suprafețele lavabile ale căruciorului. Pentru petele de murdărie depusă sau chiar rugină, poți realiza o pastă groasă cu care să freci zona. 


Oțetul

Oțetul poate ucide mai mulți germeni decât înălbitorul. Este obligatoriu să alegi un produs alimentar, iar acest lucru să fie menționat pe etichetă. Un amestec de 1:5 oțet/apă este ideal pentru curățarea și chiar dezinfectarea suprafețelor. 


Peroxidul de hidrogen

Este util pentru dezinfectare, de exemplu, atunci când cineva din familie este răcit sau are gripă. Peroxidul ucide germenii persistenți, reprezentând o alegere inteligentă și prietenoasă cu mediul. Sticla în care se află peroxidul trebuie datată la momentul deschiderii, astfel încât să nu existe posibilitatea de a depăși 6 luni de utilizare. După această perioadă, se consideră că peroxidul a expirat și nu mai are proprietățile menționate. 

Deși bicarbonatul și oțetul pot fi amestecate, pentru o curățare superioară, peroxidul nu trebuie niciodată amestecat cu oțetul. În această situație, cele două substanțe își anihilează reciproc proprietatea de a ucide germenii periculoși. 

Dacă suporți greu mirosul acestor produse, poți adăuga câteva picături de ulei esențial de lavandă, rozmarin, portocală sau tea tree. Acestea nu doar că miros foarte frumos, dar au și proprietăți dezinfectante sau calmante. Și aici este nevoie să alegi doar uleiuri organice, presate la rece și recomandate pentru utilizarea pe piele. 
 

Suport clienti WhatsApp 0769693739

0769693739 krista@krista.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!