Idei de cadouri pentru copiii de grădiniță

Idei de cadouri pentru copiii de grădiniță
În primele lor etape de formare, cei mici învață să cunoască lumea prin intermediul jocului. Joaca reprezintă pentru copii una din cele mai naturale și la îndemână modalități prin care ei pot să-și cultive abilități de bază dintre cele mai diverse, precum îndemânarea, atenția la detalii, memorarea sau concentrarea. 

Totodată, copiii de vârstă preșcolară și școlară au o imaginație bogată și o minte extrem de curioasă, iar jocurile au capacitatea de a le satisface această tendință naturală de cunoaștere și de afla lucruri noi. 

Dacă ești în căutarea de cadouri pe care le poți face unui copil de grădiniță, îți prezentăm mai jos o selecție cu cele mai interesante idei, astfel încât să fii sigură că ai ales cele mai frumoase daruri cu care îl poți face fericit pe micuțul tău.
 

Jocuri de îndemânare manuală

În periaoda de la grădiniță, copiii se află încă în perioada în care trebuie să-și dezvolte îndemânarea, iar unele din cele mai potrivite cadouri pe care le poți oferi unor pitici de 3-4 ani se află jocurile pentru exersarea motricității fine. Prin astfel de kituri de creație, copiii practică și își formează mai ușor abilitățile de lucru manual folosind jocuri precum modelarea cu plastilină, slime sau origami

De exemplu, în jocul de creație Modelează și pictează propriile animale de companie, din ceramică, cei mici își vor exersa manualitatea și creativitatea, deoarece pot desena modelele din cutie sau pot da frâu liber imaginației pentru a crea mulaje noi, pe care apoi să le coloreze folosind acuarelele și pensulele din set.

 Modelează și pictează propriile animale de companie, din ceramică
Copiii de vârste mici și foarte mici adoră să lucreze cu materiale care pot fi modelate ușor, iar jocurile cu nisip kinetic sunt în acest moment printre preferatele celor din lumea întreagă, mai mult, chiar și a adulților! Asta deoarece nisipul se scurge lent, se ”mișcă” printre degete dar nu se lipește, deși se prelinge printre ele ca un adevărat material vâscos. Vei vedea că va fi un cadou adorat de cei mici!
Nisip kinetic de modelat

Un alt cadou potrivit pentru piticii de grădiniță de 3-6 ani este Creative Mosaic Genius, ce conține planșe și butoni colorați de dimensiuni diferite, cu care se pot face imagini după modelele celor 12 șabloane sau planșe existente în cutie. Poate fi jucat împreună cu părinții, pentru un timp excelent petrecut împreună!
Creative Mosaic Genius

Un alt joc de creație de tip mozaic este Creative Mosaic Pixel, un concept nou și modern, bazat pe desenul de tip Pixel și inspirat din desenele animate îndrăgite de copii. Acest îi va ajuta la dezvoltarea motricității fine și a coordonării ochi-mână, dar și a creativității și imaginației. 
 
Creative Mosaic Pixel
 

Jocuri de rol


Socializarea este extrem de importantă, fiind o abilitate care îi pregătește pe copii pentru orice domeniu al vieții. Acestea poate fi deprinsă de la cele mai mici vârste prin intermediul jocurilor de rol, care îi învață pe cei mici despre cooperare, și le dezvoltă capacitatea de înțelegere și empatia. 

Cei mici pot învăța nu doar cum să fie medici, bucătari sau negustori iscusiți, ci și cum să se pună în postura altcuiva, pentru a învăța astfel despre regulile sociale sau despre munca în echipă. 

calculator pentru copii

Piaţa, sau standul Super Market de dulciuri include standul cu fructe şi legume, o casă de marcat funcţională, un candy bar și numeroase alte accesorii, fiind recomandată pentru vârsta de peste 3 ani.
standul Super Market de dulciuri
Super Market dulciuri, cu casă de marcat

Pentru băieții de grădiniță, un cadou amuzant și extrem de util este o trusă de scule, dotată cu ciocan, cheie, şurubelniţă și ferăstrău electric. Fiecare dintre acestea au câte un accesoriu de reglat sau de strâns, iar astfel se pun în mişcare şuruburi sau piuliţe iar jucăria va emite sunete specifice.
Trusă de scule electrică

Atelierul de scule este un banc de lucru multifunctional din lemn, altfel spus un mic atelier complet utilat unde cei mici pot meșteri în voie, asemenea adulților. În set sunt cuprinse multe accesorii, printre care ciocan, șurubelniță, cheie pentru șuruburi, fierăstrău, menghină, șuruburi sau piulițe din plastic. Un astfel de joc de rol este extrem de important, deoarece micuții învață prin joacă, imitand ceea ce văd în jurul lor, nemaivorbind de dezvoltarea abilităților fine și de coordonare ochi-mână!
Atelier de scule, banc multifuncțional
 
O altă jucărie minunată și educativă potrivită pentru copiii de grădiniță este Ambulanța cu pacient, care îi ajută pe cei mici să se familiarizeze cu instrumentele medicale și să scape astfel de frica de doctor sau spital. Mașina include termometru, stetoscop, film radiografic ECG, iar șoferul va claxona și va începe să cânte dacă este așezat la locul lui.
Ambulanța cu pacient

Jucării pentru exterior


Un alt cadou cu care vei face fericit un copil de grădiniță este un cort de joacă tip indian, cu luminițe. Acesta va fi spațiul ideal în care cei mici își creează propriul univers. Dispozitivul, care iluminează și face proiecții, poate fi detașat si instalat oriunde, în cameră sau în exterior, cadrul metalic fiind ușor de montat și demontat.
Cort de joacă indian cu proiecții de lumini

Iată, deci, că ai la dispoziție o varietate întreagă de jucării amuzante, utile și educative pe care le poți oferi cadou copiilor de grădiniță. Alege-ți favoritele dintre cele de mai sus, și cu siguranță micuțul sau micuța care le va primi va aprecia darurile tale oferite din inimă!

Suport clienti WhatsApp 0769693739

0769693739 krista@krista.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!