Cum alegi cel mai bun cărucior pentru bebeluși

Cum alegi cel mai bun cărucior pentru bebeluși
Căruciorul este unul dintre cele mai importante echipamente pe care le vei cumpăra pentru bebelușul tău. Alegerea primului model de cărucior reprezintă însă o decizie foarte importantă, deoarece va trebui să cântărești foarte bine toate argumentele înainte de a face achiziția. Cu siguranță îți dorești un cărucior rezistent și bine echipat, cu multe funcționalități despre care ai citit pe internet ori pe care l-ai văzut la prietenii voștri.

Căruciorul nu trebuie doar să fie frumos ori comod pentru bebe, ci trebuie să ofere o bună manevrabilitate, astfel încât să poată fi ușor de folosit. În plus, el trebuie să ofere siguranță și să poată fi pliat. Testarea căruciorului în magazin poate fi o idee bună pentru a-ți putea da seama cum „te înțelegi“ cu el. Cu toate acestea, suprafața plană pe care îl vei plimba nu îți spune nimic despre experiența pe care o vei avea atunci când vei merge pe trotuar sau pe iarbă, când vei urca sau coborî borduri. Din acest motiv, este recomandat să alegi un furnizor care acceptă returul produsului, în cazul în care te decizi că nu ai ales ce trebuia. 

Cel mai important criteriu, atunci când alegi căruciorul pentru copil, este vârsta acestuia. Până la 6 luni, bebelușii trebuie să stea într-o poziție culcată sau apropiată de orizontală, greutatea să fie susținută de cărucior și nu de mușchii bebelușului, așa că va trebui să alegi un cărucior special sau unul cu spătarul rabatabil. După vârsta de 6 luni, încep să se dezvolte mușchii gâtului, astfel încât bebe își poate susține singur capul și poate începe să stea în șezut. Alegerea unui sistem 3 în 1 este o variantă care îți va ușura mult căutările, deoarece vei primi și o scoică de mașină adecvată, precum și un cărucior adaptabil pentru mai multe vârste

femeie ii da o sticla cu ceai unui bebelus, langa un carucior

Tipuri de cărucioare

 

1. Căruciorul 2 în 1 sau 3 în 1

Aceste modele de cărucioare sunt durabile, având un cadru de aluminiu. Sunt ușoare și facil de manevrat, fiind preferate de părinți deoarece oferă posibilitatea de a fi transformate rapid din landou în parte sport și invers. În plus, modelul de cărucior 3 în 1 include o scoică ce poate fi utilizată atât în mașină, cât și pe cadrul căruciorului. Scoica poate fi poziționată cu fața sau cu spatele către părinte, în funcție de preferințele personale. 
 

2. Căruciorul umbrelă

Este recomandat pentru copiii mai mari, cu vârsta peste 2 ani. Căruciorul umbrelă se pliază foarte ușor, atingând niște dimensiuni micuțe care îl fac portabil și compact. Nu este foarte robust, având rolul de a oferi doar un moment de odihnă copilului, în timpul plimbărilor mai lungi care îl pot obosi. Chiar dacă pruncul poate adormi într-un cărucior sport, poziția lui nu va fi una confortabilă, de cele mai multe ori rămânând în șezut. 
 

3. Cărucior de jogging

Este destinat familiilor active care doresc să revină cât mai rapid la o viață plină de mișcare. Apariția bebelușului nu reprezintă un impediment, ci, din contră, o oportunitate de a petrece mai mult timp în aer liber, alergând. Căruciorul de jogging are de cele mai multe ori 3 roți și amortizoare de calitate ridicată, pentru o absorbție mai bună a șocurilor. De asemenea, roțile sunt mai mari și au anvelope umflate cu aer, similare celor de la mașină. Acest tip de cărucior este recomandat după împlinirea vârstei de 6 luni.
 

4. Cărucior troller

Căruciorul troller este ideal pentru călătoriile împreună cu un copil mic, deoarece se poate plia, având dimensiunea unui bagaj de mână pentru avion. Include opțiunea de reglare a spătarului, pentru poziția de somn, dar și posibilitatea de pliere rapidă, cu o singură mână. 
 

5. Cărucior dublu

Acest model este destinat familiilor care au gemeni și poate fi găsit în două variante: cele două locuri sunt poziționate unul lângă altul sau unul în fața celuilalt. În a doua varianta, copiii pot sta față în față sau pot fi îndreptați amândoi spre sensul de mers. 

femeie carucior bebe

Un cărucior ar trebui fie realizat din materiale rezistente, dar moi, pentru a nu răni copilul. De asemenea, materialele utilizate nu trebuie să conțină elemente toxice ori cu potențial alergen. În plus, deoarece va fi utilizat pentru mulți ani, căruciorul trebuie să fie ușor de curățat, cu ajutorul unei cârpe și a unor soluții adecvate. 

Nu în ultimul rând, sistemul de pliere trebuie să îți permită să te descurci și cu o singură mână, având în vedere că în majoritatea cazurilor îl vei avea pe bebe în brațe. Va trebui să verifici dacă poți introduce ușor căruciorul în portbagajul mașinii, atunci când este pliat. Referitor la călătoria cu liftul, ideal ar fi să ai un cărucior care încape desfăcut, eventual cu bebe în el. 

Orice tip de cărucior pentru copii trebuie să beneficieze de garanție minim 24 de luni, iar certificările obținute de la instituții internaționale reprezintă un bun argument pentru a face alegerea ideală. 
 

Suport clienti WhatsApp 0769693739

0769693739 krista@krista.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!