15 activități în aer liber pentru toată familia

15 activități în aer liber pentru toată familia
Momentele petrecute cu întreaga familie pot deveni amintiri plăcute pentru copiii tăi și pot contribui la dezvoltarea armonioasă a acestora. Cu atât mai mult, activitățile în natură la care participați cu toții vă oferă numeroase beneficii, precum îmbunătățirea stării de spirit și favorizarea unui stil de viață activ. 
 
Află care sunt și alte avantaje de care se poate bucura toată familia și descoperă câteva recomandări de exerciții și jocuri ideale pentru practicarea în aer liber.
 
Cuprins:  

Beneficiile activităților în aer liber


Programul aglomerat al adulților, lipsa de spații de joacă sigure sau parcuri în apropierea locuinței și condițiile meteo nefavorabile pot fi impedimente pentru petrecerea timpului afară cu copiii. Totuși, încearcă să găsești sau să creezi cât mai multe prilejuri în care familia să iasă în aer liber, astfel încât să beneficiați toți de avantajele prezentate în continuare:
  • Bucurie și entuziasm - jocurile în aer liber care implică întreaga familie pot fi o sursă inepuizabilă de bună dispoziție, de bucurie deplină și de încântare atât pentru copii, cât și pentru părinți;
  • Încurajarea mișcării și adoptarea unui stil de viață sănătos - spațiul amplu pe care îl au la dispoziție și exemplul părinților îi pot încuraja pe copii să se miște mai mult și să se implice în activitățile fizice. Astfel, cei mici pot fi atrași spre adoptarea unui stil de viață activ și sănătos, care să prevină obezitatea și alte probleme de sănătate;
  • Sporirea creativității și dorinței de explorare - pentru copii, activitățile în aer liber reprezintă oportunități pentru dezvoltarea imaginației, dorinței de explorare și de învățare, precum și de asumare și evaluare a riscurilor;
  • Îmbunătățirea somnului - calitatea și ritmul de somn pot fi influențate pozitiv de expunerea la lumină naturală și la aer proaspăt;
  • Menținerea unei vederi sănătoase - în cadrul unei plimbări în natură, de pildă, privirea se poate relaxa, iar disconfortul și oboseala oculară se pot diminua. În plus, timpul petrecut în aer liber reduce, într-o oarecare măsură, riscul de apariție a miopiei la copii;
  • Alte beneficii pentru sănătate - lumina soarelui are un rol important pentru aportul vitaminei D, iar activitățile în aer liber și contactul cu natura pot avea efecte bune pentru imunitate.

fetita care merge pe bicicleta

15 idei de activități în aer liber

Este foarte important să petreci timp de calitate cu copiii tăi și să contribui activ la dezvoltarea și educația lor. De asemenea, momentele dedicate familiei pot fi modalități excelente de reducere a stresului și de îmbunătățire a stării de spirit. Intră în lumea ludică a celor mici și bucurați-vă împreună de magia copilăriei. 

Iată 15 idei de activități și jocuri în aer liber pentru copii și adulți, distractive sau relaxante. Pentru și mai multă bună dispoziție sau pentru un plus de mișcare, folosiți jucării de exterior atractive și sigure pentru prichindei. 
 
  • Plimbări cu bicicleta, tricicleta sau trotineta

O alternativă bună la simplele plimbări pe jos sunt cele cu vehicule cu sau fără pedale: tricicletă pentru bebeluși de un an și jumătate sau mai mult, biciclete pentru adulți sau pentru copiii mai mari, trotinete, role, skateboard sau bicicletă fără pedale. Dacă vrei să-i motivezi pe cei mici, poți organiza întreceri în care să le oferi un avantaj pe măsura vârstei lor. 
  • Prinselea

Acest joc este potrivit pentru a spori adrenalina și entuziasmul celor care participă. La început, alege „prinzătorul” prin tragere la sorți sau unul dintre adulți se poate oferi voluntar. Acesta trebuie să îl atingă pe un membru al familiei, care îi ia locul și trebuie să încerce, la rândul lui, să prindă pe cineva.  
  • De-a v-ați ascunselea

Alege un loc cu mai multe ascunzători posibile, de pildă o curte sau un parc. Stabilește clar care sunt limitele zonei și regulile jocului. Primul găsit va fi cel care numără data viitoare, iar tura se termină când toți fie au fost descoperiți, fie au ajuns la locul numărătorii (un copac, un zid ș.a.).
  • Vânătoare de comori 

Pentru a marca un moment special, precum o aniversare, sau pur și simplu pentru a varia activitățile în aer liber, organizează o vânătoare de comori. Ascunde indicii într-o zonă pe care toată familia o cunoaște bine și, la final, recompensează-i în mod egal pe copii cu jocuri și jucării pe placul lor. 
  • Cules de fructe, flori sau frunze

Culesul fructelor poate fi un exercițiu bun pentru dezvoltarea motricității la bebeluși, însă poate fi distractiv și interesant pentru orice vârstă. În plus, îi poți încuraja să înlocuiască dulciurile cu fructe culese de ei. De asemenea, florile de câmp pot fi aranjate în buchete minunate pentru bunici, iar frunzele pot fi adunate și sortate în funcție de culori și de mărimi. 
  • Desenat cu cretă pe asfalt

Mulți copiii iubesc să deseneze, așa că le poți susține interesul cu o sesiune de colorat cu creta pe asfalt. Optează pentru o zonă pietonală mai puțin circulată și implică-te alături de cei mici în crearea diverselor forme, personaje sau peisaje. Nu uita să imortalizezi momentul.

copii se joaca cu creta
  • Șotronul

În unele parcuri sau spații de joacă găsești multe forme de șotron gata făcute. Pe de altă parte, poți realiza împreună cu copiii tăi propriul joc cu cretă, în funcție de cât de complex sau colorat vreți să fie. Aruncă o pietricică, succesiv, în fiecare căsuță și sari într-un picior pentru a o recupera. 
  • Cursă cu obstacole

Cursa cu obstacole poate fi realizată cu o mulțime de obiecte pe care le ai prin casă: jucării, perne, cutii, găleți, sticle, linguri, praf de cretă etc. Pentru a crește gradul de dificultate, adaugă probe de aruncat la țintă sau de echilibristică. 
  • Drumeții

O altă modalitate excelentă de a petrece timpul liber în natură cu familia este drumeția. Pornește în sesiuni de explorare a pădurii, de exemplu, chiar și cu un bebeluș, cu ajutorul unui marsupiu sau unui ham și bucură-te de libertatea de mișcare.
  • Om de zăpadă

Iarna pot fi create amintiri deosebite. Îmbrăcați corespunzător, profitați de zilele cu ninsoare și realizați oameni de zăpadă în parc, în curte sau în fața blocului. Decorați-i cu nasturi sau pietricele, crengi în loc de mâini, un fular vechi sau un papion, o pălărie de la o jucărie de pluș sau o căciulă de Moș Crăciun, un morcov în loc de nas. Lasă-i pe copii să vină cu tot felul de idei creative. 
  • La derdeluș

La munte, pe un deal de la bunici sau în orice zonă ferită de autoturisme și perfectă pentru derdeluș, petrece clipe distractive cu toți membrii familiei. Poți opta pentru sanie, bob sau un simplu celofan pentru a crea bună dispoziție într-o zi de iarnă. 

fetita pe sanie
  • Grădinărit

Implică-i pe copii în activitățile de grădinărit și inspiră-le grija pentru mediul înconjurător. Pentru a-i introduce și mai mult în poveste, pregătește-le cizme de cauciuc, pălării de soare, mănuși, mici unelte și o stropitoare de jucărie. Arată-le cum să facă diferite activități în grădină și urmăriți evoluția plantelor sau florilor pe care le-ați pus împreună. 
  • Picnic

Atât picnicul propriu-zis, cât și pregătirea pentru acesta pot fi activități pe care cei mici să le realizeze cu entuziasm. Pune într-un coș gustări sănătoase, fructe și legume, apă și sucuri naturale. Nu uita de o pătură amplă, de un balansoar sau un leagăn pentru bebeluși, de câteva cărți pentru copii sau de jocuri și jucării. 
  • Jocuri cu apă

Orice joc care implică apa poate fi echivalentul distracției: bătaie cu pistoale sau cu baloane pline cu apă, ștafetă (cu găleți, bureți, strecurătoare etc.), limbo cu jet de apă, cursă cu rățuște în piscină ș.a. Garantează reușita zilei cu articole pentru înot potrivite pentru copii. 
  • Jocuri cu mingea

Jocurile în aer liber cu mingea sunt ideale pentru petrecerea timpului cu familia. Alege produsele pentru sportul vostru preferat cu mingea: fotbal, volei, mini-golf, tenis, baschet, handbal ș.a. Încercați o nouă activitate sportivă în fiecare lună.

Dedică timp copiilor tăi și încurajează-i să stea cât mai mult în aer curat, să fie activi, să mănânce sănătos și să fie responsabili față de mediul înconjurător. Organizează cât mai des activități în aer liber și culegeți împreună beneficiile momentelor petrecute în familie. 

Suport clienti WhatsApp 0769693739

0769693739 krista@krista.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!