Tipuri de jocuri educative pentru cei mici: Cum să le alegi

Tipuri de jocuri educative pentru cei mici: Cum să le alegi
Copiii învață imitând anumite comportamente și situații, dar și prin jocurile de rol. Jocurile educative pentru cei mici le dezvoltă abilitățile și concentrarea, la pachet cu rezolvarea problemelor, prin conturarea abilităților sociale și stimularea capacității intelectuale. Alegerea jocurilor educative potrivite vârstei, încurajarea creativității și imaginației și distracția cu cei mici sunt vitale pentru formarea viitorului adult. 

Părinții moderni vorbesc astăzi tot mai des de jocuri și jucării educative, de tip smart, din dorința de a le oferi copiilor posibilități nebănuite de dezvoltare. Jocurile inteligente și jucăriile interactive oferă micuților noțiuni și concepte pentru forme și obiecte de interes. Jocurile educative pe care le alegi pentru cei mici sunt importante de la vârste fragede pentru a putea să le oferi copiilor experiențe educaționale semnificative. Îți oferim ghidul complet al tipurilor de jocuri educative pentru cei mici, astfel încât să fii un părinte informat și să poți achiziționa cele necesare, în funcție de vârsta și interesele copiilor. 
 

Pentru bebeluși


Bebelușii au nevoie de jucării educative cu lumini, sunete și forme viu colorate, care să le atragă atenția și să îi ajute într-o primă fază să descopere lumea înconjurătoare. 

În același timp, jocurile educative potrivite copiilor mici sunt sortatoarele de forme. Chiar dacă bebelușii tind să petreacă ore bune jucându-se cu degețelele sau cu o păturică, când încep să stea în funduleț și să se deplaseze târâș vor adora să se distreze alături de părinți cu jucării de bebe

Pe măsură ce cresc, se vor iniția în utilizarea corespunzătoare a jucăriilor cu forme, vor lua decizii pentru a le folosi în jocul lor, beneficiile fiind multiple și contribuind decisiv la formarea caracterului copilului. Aceste jucării îi vor ajuta pe bebeluși să descopere noi experiențe, să își dezvolte simțurile, extinzându-le în același timp abilitățile motrice și coordonarea eficientă ochi-mână.  
 

Pentru copiii mici

Poți achiziționa jocuri educative pentru copiii mici ceva mai complexe, din categoria celor de sortare, dar și unele potrivite pentru antrenarea memoriei și dobândirea de noi cunoștințe. 

Jocurile cu cifre, litere, culori sunt importante pentru a-i face pe copii să înțeleagă noțiuni simple de simetrie, să își continue dezvoltarea abilităților motorii și să înceapă să se familiarizeze cu cifrele, pe măsură ce cresc. 

Jucăriile din pluș interactive pot fi o sursă de amuzament, distracție și voie bună, dar și modalități perfecte pentru a le stimula creativitatea celor mici. Vă puteți juca ore bune cu acestea, încurajându-i pe cei mici să vorbească pentru a le stimula limbajul și pentru a-i ajuta să folosească un vocabular extins. 
 

Pentru preșcolari

Jocurile de rol, jocurile cu păpușile și de-a meseriile sunt excelente pentru această categorie de vârstă. Pe lângă noțiunile generale și înțelegerea unor profesii, cei mici își vor extinde abilitățile lingvistice, înțeleg cooperarea și munca în echipă, încep să deprindă socializarea și empatia. Toate acestea le vor fi de mare folos în interacțiunile de la grădiniță și în dezvoltarea deprinderilor sociale. 

Jocurile educative puzzle, cele de logică, memorie sau jocurile de societate pot fi folosite de la vârste fragede în educația copiilor. Pe măsură ce copiii cresc pot fi completate sau achiziționate unele complexe care să le folosească la vârsta preșcolară. 

Jocurile magnetice sunt o variantă excelentă pentru introducerea primelor noțiuni de matematică și alfabet. 

mama si copil construiesc harta lumii

Seturile de construcție pot încuraja creativitatea și dorința de învățare prin joc. Colecțiile de mașinuțe, trenulețe, camioane sunt ideale pentru băieței. Vehiculele de jucărie sunt extraordinare pentru a te distra în compania celor mici, vorbind cu ei, inventând noi jocuri și învățând lucruri noi, împreună. În plus, centrele de activități și roboțeii sunt apreciate și de fetițele pasionate de tehnologie. 
 

Pentru școlarii mici

Jocurile de artă și îndemânare manuală, plastilina, nisipul, articolele pentru desen și pictură sunt ideale pentru această categorie de vârstă, pentru ca învățarea de la școală să continue firesc acasă, fără a fi percepută ca atare, ci ca o joacă activă, constructivă.  

Experimentele științifice fac jocurile de știință să fie percepute inductiv, fără greutate, iar noțiunile pot fi introduse treptat, pentru ca instruirea să fie etapizată, iar asimilarea și înțelegerea conceptelor științifice să fie realizate într-o manieră relaxantă. 
 

Jocuri educative cu întrebuințări multiple

Ideal este să alegi să cumperi jucării și jocuri educative de calitate de pe site-urile de specialitate. Pe Krista găsești tot ceea ce ai nevoie, pentru toate vârstele de dezvoltare și pentru toate gusturile. 

Sfatul nostru este să încerci pe cât posibil să achiziționezi jocuri educative care pot fi întrebuințate la copii de vârste diferite, astfel încât să vă bucurați de joacă, o perioadă îndelungată. 
 

Jocuri educative atractive

Vârsta copilului este importantă, dar și preocupările sale acordate unui anumit domeniu. Observă interesul pe care îl are și înclinațiile pe care le manifestă de mic și încearcă să vii în întâmpinarea nevoilor lui, astfel încât pasiunea să îi fie mereu susținută, iar mintea provocată. 
 

Jocuri educative inventate pentru copii curioși

Joaca este modalitatea prin care copiii învață, indiferent de vârstă. Dar joaca este un lucru serios pentru copii, motiv pentru care misiunea ta de părinte este să fii alături de copii, să intri în jocul lor și să încerci să le oferi noi alternative de joacă. O simplă jucărie se transformă și imaginația debordantă o poate anima și purta în povești inegalabile. 

Dacă vrei să ajuți și să dezvolți creativitatea copiilor de toate vârstele implică-te în jocul lor, inventați împreună, construiți lumea imaginată și bucurați-vă de fiecare moment petrecut! 

Cu jucăriile educative potrivite ai mai mult timp de joacă și distracție garantată alături de cei mici. Dacă ai în vedere categoria de vârstă, dar faci și câteva improvizații, te vei bucura de timpul de calitate petrecut cu cei mici, de momente unice și vei reuși să îi înveți lucruri noi, fără multă greutate. 

Suport clienti WhatsApp 0769693739

0769693739 krista@krista.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!