Beneficiile utilizării jucăriilor din lemn pentru copii

Beneficiile utilizării jucăriilor din lemn pentru copii

Jucăriile pentru copii sunt disponibile sub diferite forme și culori, iar materialele din care sunt realizate sunt diverse. Deși în majoritatea caselor predomină cele realizate din plastic, varianta din lemn reprezintă una dintre cele mai inspirate opțiuni. 

Lemnul este un material durabil și sigur, iar jucăriile realizate din el sunt cel mai adesea educative. Ele încurajează copiii de toate vârstele să se joace și să exploreze, în timp ce își dezvoltă creativitatea. 

Extrem de populare în Țările Nordice, jucăriile din lemn au început să fie tot mai des achiziționate și în țara noastră. Motivul îl reprezintă numeroasele beneficii pe care le oferă: de la impactul pozitiv asupra copiilor, până la caracteristicile subiective pe care le au aceste jucării. 
 

1. Sunt atemporale, sigure și longevive

Deși companiile care le produc inovează design-urile de la an la an, jucăriile din lemn și jucăriile Montessori nu se devalorizează în timp. Au fost populare de zeci de ani și vor fi în continuare, motiv pentru care se pot bucura mai multe generații de ele. 

Fiind realizate din materiale naturale și durabile, acestea nu prezintă un pericol pentru micuții care le folosesc. În majoritatea cazurilor, muchiile nu sunt la fel de ascuțite ca cele ale jucăriilor din plastic, iar riscurile de accidentare sunt minime. 
 

2. Încurajează creativitatea copiilor 


jucarii din lemn

Aceste jucării din lemn le permit copiilor să preia controlul situațiilor și să experimenteze lucruri noi. Piesele de mobilier pentru păpuși, alimentele sau bucătăriile în miniatură vor spori imaginația micuților și îi vor încuraja să exploreze. 

Bețișoarele, cuburile sau bilele din lemn sunt ideale pentru a-i ajuta pe micuți să deprindă noi cunoștințe. De exemplu, acestea pot fi folosite pentru calcule simple de matematică, pentru construirea diverselor forme sau învățarea geometriei. 
 

3. Încurajează interacțiunea

Deoarece jucăriile din lemn nu sunt dotate cu lumini și sunete specifice precum jucăriile din plastic, îl vor determina pe copil să interacționeze. Micuțul își va căuta un companion de joacă. 

Te încurajăm să iei parte la acțiune cu el și să îi oferi jucării Montessori, trenulețe din lemn, jocuri de memorie sau cuburi. Astfel îl vei putea stimula să se pună în diverse ipostaze și să ia decizii, lucruri benefice pentru dezvoltarea sa. 
 

4. Dezvoltă abilitățile senzoriale 

bebelus cu jucarie de lemn
Deși ochii ne transmit marea parte a informației, avem nevoie de atingere pentru a înțelege pe deplin și a completa imaginea de ansamblu. Jucăriile educative de diferite forme și culori îi vor ajuta pe copii să perceapă mai bine lucrurile care îi înconjoară. 

Mai mult, acestea sunt un pic mai grele decât jucăriile din plastic, ceea ce îi va face pe micuți să fie mai atenți la texturile pe care le ating. Astfel, ei vor înțelege mai bine proprietățile materialului - dacă este moale, alunecos, rugos etc. 
 

5. Contribuie la dezvoltarea caracterului 

Nu ne puține ori ni se întâmplă să privim în jur și să simțim că am primit totul „de-a gata”. Jucăriile din lemn au și beneficii sociale pe termen lung. Fiind simple, acestea nu oferă imediat o recompensă (sunete/muzică, amuzament, jocuri de lumini) și îi determină pe micuți să depună puțin efort pentru a face totul distractiv. 

În această manieră, ei învață să aprecieze mai mult jucăriile tehnologice, să fie mai umili și să se dezvolte armonios. În plus, sprijină sănătatea și educația copiilor pe termen lung, ajutându-i să devină mai responsabili. 
 

Alte avantaje de luat în considerare: 

  • Se curăță ușor, cu ajutorul unei lavete umede
  • Stimulează concentrarea micuților
  • Calmează copiii și îi încurajează să păstreze un mediu organizat
  • Sunt silențioase
  • Multe sunt realizate manual, de producători locali artizanali (susțin economia locală)
  • Ce să urmărești atunci când cumperi jucării din lemn

jenga

Deși avantajele pe care jucăriile din lemn le oferă sunt evidente, de multe ori părinții pot uita un aspect foarte important: ce îi place copilului. Copilul este o personalitate în proces de formare, iar părerea lui ar trebui să fie importantă pentru tine, mai ales atunci când vine vorba de jucăriile care îi plac. 

Dacă ai posibilitatea, ia-l cu tine la cumpărături și analizează jucăriile care îl atrag și modul lui de joacă. Din categoria jucăriilor de lemn fac parte și puzzle-urile, animalele, mașinuțele, jucăriile de tras/împins sau construit. Te încurajăm să optezi și pentru litere magnetice din lemn, jocuri de memorie sau șabloane de colorat. 

Jucăriile realizate din lemn sunt fascinante atât pentru copii, cât și pentru adulți. 
Le vei găsi disponibile de la mingiuțe și jucării simple pentru copiii sub un an, la jucăriile care antrenează abilitățile motorii. Printre acestea se numără și cele care ajută la dezvoltarea coordonării sau jucăriile dedicate direct procesului educativ - ceasul, de exemplu. 

Acestea oferă o experință tactilă și emoțională aparte care îi va cuceri pe micuți, în special datorită materialului și grijii cu care sunt realizate. Pe lângă beneficiile enumerate mai sus, jucăriile din lemn ascund multe alte surprize. Încearcă-le și descoperă alături de copilul tău avantajele educației prin joacă!

 

Suport clienti WhatsApp 0769693739

0769693739 krista@krista.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!