Pictura pe numere: sfaturi pentru începători

Pictura pe numere: sfaturi pentru începători
Un lucru este cert: fiecare dintre noi a fost înzestrat cu capacitatea de a crea. Desigur, unii au dezvoltat această abilitate la un alt nivel, în timp ce mulți au fost descurajați de aptitudinile mai puțin artistice, crezând despre sine că nu pot crea artă. Dacă și tu te numeri printre ei, vei fi surprins să afli că oricine poate deveni artist și poate călca pe urmele unui Van Gogh plin de expresivitate.

Ce ai spune dacă ți-am dezvălui că poți realiza picturi pe canvas asemenea artiștilor din celebrele expoziții din galerii? Cu ajutorul unor tablouri pictează după numere, care se bucură în prezent de o popularitate din ce în ce mai mare, vei reuși să îți dezvolți potențialul creativ, indiferent de nivelul tău de experiență în domeniul artistic. Mai mult decât atât, desenul și pictura pe numere reprezintă unele dintre cele mai interactive și terapeutice moduri de a crea artă, număr cu număr, culoare după culoare. 

Ți-am stârnit curiozitatea? Descoperă în articolul următor tot ce trebuie să știi despre pictura pe numere, prin sfaturi utile pentru începători, ca și tine! 


Pictura pe numere: sfaturi incipiente 


Încerci pentru prima dată pictura pe numere? Iată câteva sfaturi și recomandări importante, pentru ca experiența ta să fie una cât mai plăcută! 


Alege locul de pictură ideal


Orice artist are nevoie să se desfășoare într-un spațiu luminos și confortabil, motiv pentru care te sfătuim să alegi un loc de pictură ideal. Vei avea nevoie, de asemenea, de suficient spațiu pentru paharul cu apă, pensule, accesoriile de care ai nevoie și colecția de vopseluri. Cu cât kitul achiziționat este mai detaliat, cu atât vei avea nevoie de mai mult spațiu de desfășurare. 


Asigură-te că vei beneficia de confort 


Experiența picturii pe numere poate fi plăcută, însă doar dacă vei avea grijă de propriul confort. Poziția dreaptă a corpului și lumina naturală par a fi detalii nesemnificative, însă sunt esențiale atunci când petreci mult timp în fața canvasului. Astfel, pentru pictura pe numere, unul dintre sfaturi este acela de a investi într-o piesă de mobilier în care să te simți confortabil. Pentru poziția corespunzătoare a corpului se recomandă întotdeauna un șevalet. 


Pregătește spațiul în care îți manifești talentul artistic 


Desigur, spațiile de pictură sunt destul de dezordonate și este bine să lași arta să te „intoxice” din când în când. Însă dezordinea spațiului înainte de a începe te poate obosi destul de ușor. Astfel, îți sugerăm să te asiguri că locul în care intenționezi să pictezi este ordonat. De asemenea, te sfătuim să folosești ziare vechi pentru a acoperi podeaua și masa de lucru, în așa fel încât stropii de vopsea să nu murdărească diversele suprafețe din spațiul tău de creativitate. 


Pregătește-ți toate materialele 


Este indicat să ai la îndemână unul sau două pahare de apă curată, care să-ți servească la spălarea pensulelor atunci când pictezi. Prosoapele de hârtie se vor transforma, de asemenea, în cei mai buni prieteni ai tăi. Pregătește-le înainte de a începe, pentru că vei avea nevoie de ele pentru a curăța pensulele când încep să se murdărească. 


Fă câteva teste de culoare înainte de a începe pictura pe numere 


Îți sugerăm să testezi pe o hârtie separată toate culorile acrilice din setul de pictură pe numere. Acest sfat te va ajuta să descoperi care dintre culorile din setul de lucru sunt opace, semi-transparente și transparente, ajutându-te să îți faci un plan de lucru realist. 

barbat care picteaza

Pictura pe numere: sfaturi cu privire la pașii de lucru

 
Acum că ți-am oferit sfaturi pentru pictura pe numere care să te ajute să pregătești spațiul și să ai totul la îndemână, nu mai rămâne decât să-ți iei timpul necesar, pentru a te bucura cât mai mult de această experiență. În fond, arta nu trebuie grăbită! 


Alege culori fără apă 


Ai la dispoziție mai multe tipuri de culori: acuarele, acrilice, tempera, guașe. Fiecare tip de culoare are un grad diferit de opacitate. De exemplu, vopselele acrilice au pigmenți intenși, sunt rezistente și se usucă rapid. În plus, vei avea nevoie de o cantitate mică de apă, doar pentru a curăța pensulele. 


Începe cu nuanțele mai închise 


Una dintre cele mai bune recomandări pentru pictura pe numere este să începi cu nuanțele mai închise. Această metodă te va ajuta nespus de mult, căci va fi mult mai ușor să ștergi sau să suprapui o nuanță deschisă, decât o culoare închisă și vibrantă. De asemenea, dacă începi pictura pe numere cu aplicarea celor mai închise culori, poți elimina riscul de apariție a eventualelor erori. 


Începe de la mai mare la mai mic 


Un alt sfat prețios pentru pictura pe numere este să începi cu pictarea detaliilor mari ale tabloului, pentru e evita greșelile despre care îți povesteam mai sus, dar și pentru a plasa corect nuanțele și a putea picta până în cele mai mici detalii. De pildă, dacă alegi un tablou pictează după numere, care prezintă un buchet de flori într-o vază, va fi mult mai ușor să plasezi florile și frunzele buchetului, odată ce ai pictat vaza de flori și alte detalii proeminente din prim plan. 
 

Pictează de la centru înspre margini 


Pictarea pe numere de la centru înspre margini este un alt principiu important al acestei forme de artă. Dacă alegi să pictezi în această direcție, cu siguranță vei reuși să nu pătezi modelul deja desenat pe canvas cu mâneca sau cu cotul. De regulă, artiștii clasici plasează în centrul tabloului imaginea principală, fie că este vorba de o casă într-un peisaj feeric sau valuri învolburate care se sparg de stâncile țărmului. 


Pictează de sus în jos 


Această metodă de pictură de-a lungul pânzei te va ajuta să eviți ștergerea vopselei deja aplicate, cu coatele. Vopseaua se va usca în timpul procesului de aplicare, iar în momentul în care vei ajunge la marginea inferioară a canvasului, partea superioară deja va fi aproape uscată. Aplicarea vopselei de sus în jos este, astfel, unul dintre cele mai bune sfaturi pentru pictura pe numere. 


Aplică pe rând culorile 


Unul dintre cele mai bune sfaturi pentru pictura pe numere este aplicarea culorilor pe rând. Acest lucru eficientizează considerabil procesul de lucru, în ideea în care nu va trebui să speli pensula atât de des și vei elimina riscul de încurca nuanțele și spațiile în care acestea trebuie aplicate. De exemplu, în cazul unui tablou pictează după numere, care aduce în prim plan un buchet de crizanteme colorate în nuanțe pastelate de orange, roz și alb, îți sugerăm să pictezi mai întâi crizantemele portocalii, apoi cele roz și abia la final pe cele de culoare albă. Desigur, ideal ar fi să începi cu centrul intens colorat al multora dintre aceste flori în nuanțe de pastel.  


Îmbină ideal culorile 


Pe măsură ce vei căpăta experiență și vei ajunge la detaliile finale ale picturii pe numere, vei observa că trecerile de culoare între două porțiuni din pictură vor avea un aspect mult mai natural dacă vei îmbina cele două culori alăturate. Pentru acest pas, îți sugerăm să optezi pentru o pensulă mai mare, cu care să poți acoperi ușor linia ce desparte cele două regiuni. 


Curăță pensulele după fiecare sesiune de pictură 


Un alt sfat important pentru pictura pe numere este curățarea pensulelor după fiecare sesiune de pictat. În caz contrar, vei risca să deteriorezi pensulele, mai cu seamă că vopseaua acrilică devine aproape imposibil de îndepărtat după ce s-a uscat. 


Aplică un strat de vernis la final 


Vernis-ul este un lac protector, cu rol de sigilare a stratului de culoare și de protecție față de impuritățile care s-ar putea așeza pe suprafața picturii tale, de-a lungul timpului. Sfatul nostru este să alegi un astfel de produs special realizat pentru culorile acrilice, odată ce pictura s-a uscat în profunzime. 

recipiente de vopsea pentru pictura numerotate

Pictura pe numere: sfaturi privind greșelile de evitat 


Vrei să descoperi ce greșeli trebuie să eviți când lucrezi la o pictură pe numere? Iată câteva sfaturi de care să ții cont! 


Citește cu atenție instrucțiunile  


Există situații în care producătorii kiturilor de pictură pe numere oferă un ghid de instrucțiuni cu sfaturi și informații esențiale despre finalizarea cu succes a picturii. Tocmai din acest motiv îți sugerăm să nu omiți citirea atentă a instrucțiunilor. 


Nu începe de jos în sus 


Așa cum am stabilit mai sus, unul dintre principiile de bază ale picturii pe numere este de a începe de sus și de a încheia cu aplicarea culorilor în partea de jos a lucrării artistice. În acest fel vei evita poziția inconfortabilă a mâinii, pentru evitarea ștergerii culorilor. 


Nu folosi pensule de dimensiuni nepotrivite 


Dacă ai de acoperit o regiune mai mare din pictură cu culoare, este indicat să alegi cea mai mare pensulă din kit. Pentru regiunile mici sunt indicate pensulele subțiri. Utilizarea unor pensule potrivite, ușor de manevrat va îmbunătăți experiența picturii pe numere. 


Nu uita culorile fără capac 


Între sesiunile de pictură, ține cont să închizi bine toate capacele recipientelor cu vopsea acrilică. În caz contrar, vopseaua se va usca și va deveni imposibil să o poți folosi în pictura pe numere. 


Nu folosi prea multă vopsea


În pictura pe numere nu este indicat să utilizezi prea multă vopsea. Așadar, asigură-te că stratul pe care-l aplici este suficient încât să acopere numerele de pe pânză. Dacă folosești prea multă vopsea, e posibil ca aceasta să se termine și să nu îți ajungă pentru a finaliza lucrarea. 


Nu te descuraja și nu-ți fie teamă să experimentezi 


Dat fiind că unele tablouri de pictură pe numere sunt destul de complexe, există posibilitatea de a te simți copleșit și de a te descuraja. Nu-ți fie teamă să dai greș și aplică sfaturile pentru pictura pe numere pe care ți le-am menționat anterior. Ușor, ușor vei putea observa rezultatele timpului petrecut în crearea artei și curajul îți va reveni! 

pictura maro

Pictura pe numere se poate transforma în unul dintre hobby-urile tale preferate, atâta vreme cât vei ține cont de sfaturile și recomandările noastre pentru începători. Când ești gata să-ți iei inima în dinți și să pășești pe calea artistică, te așteptăm în magazinul online Krista cu cele mai frumoase tablouri pentru pictura pe numere!

Suport clienti WhatsApp 0769693739

0769693739 krista@krista.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!