Pictura pe numere: Ce este și cum se poate realiza

Pictura pe numere: Ce este și cum se poate realiza
Pictura pe numere este o formă de artă adresată în special începătorilor, în care o imagine de tablou este împărțite în mai multe zone. Fiecărei zone îi este atribuit un număr care corespunde unei anumite culori. Pentru obținerea unei imagini finale, va trebui ca fiecare zonă să fie pictată în culoarea adecvată, iar tabloul se va dezvălui în toată frumusețea lui.


Ce trebuie să conțină un set de pictură pe numere

Dacă îți dorești să te inițiezi în acest hobby atât de captivant, tot ce trebuie să faci este să achiziționezi un set de pictură pe numere. Vei primi în cutia aferentă o imagine împărțită în zone numerotate, o pensulă, acuarele în toate culorile necesare și chiar un șevalet în miniatură (doar la anumiți producători). Dacă îți dorești să improvizezi, poți adăuga diverse culori pe care le ai în alte seturi de acuarele, cu mențiunea că va trebui să respecți tipul acestora (pe bază de ulei sau pe bază de apă). 

Există și seturi de pictură pe numere cu creioane colorate, dar sunt recomandate acelea pe bază de acuarele acrilice, deoarece se usucă rapid. De asemenea, pensula poate fi curățată foarte ușor, doar cu apă caldă. 


Sfaturi pentru o pictură pe numere reușită

1. Alege o culoare pe rând

Pictează toate zonele care au o anumită culoare, iar după finalizarea acestora, poți trece la următoarea. Această tehnică este mai rapidă decât colorarea pe rând, a zonelor adiacente. În al doilea caz, pensula va trebui spălată după fiecare zonă, lucru care consumă foarte mult timp, dar și foarte multă culoare. 


2. Începe cu o zonă mică 

După ce ai pictat o anumită zonă, așteaptă puțin până se usucă bine culoarea. Dacă este nevoie, poți face ajustări, iar asta te va ajuta să știi cum trebuie să procedezi în continuare. 


3. Nu dilua prea mult vopseaua

În special unde trebuie să aplici unele culori deschise, optează pentru un strat mai gros; altfel, există riscul ca numărul imprimat să rămână vizibil. 


4. Lasă vopseaua să se usuce total înainte de a trece la o altă culoare

Graba strică treaba, iar acest sfat este valabil și în cazul picturii pe numere. Dacă vei dori să pictezi prea multe zone cu diferite culori, există riscul ca vopseaua să se întindă și să se amestece. 


5. Alege o lumină optimă pentru a evita oboseala ochilor

În magazinele de profil, poți găsi lămpi speciale pentru lucrul minuțios, la birou. Cu ajutorul unei lămpi speciale, vei putea vedea foarte bine numerele și vei putea să pictezi chiar în cele mai mici zone. 


6. Respectă instrucțiunile

Chiar dacă, uneori, ai senzația că o culoare nu se potrivește în zona în care este specificat numărul ei, va trebui să ai încredere în recomandările producătorului. În special, dacă ești începător într-ale picturii, vei avea surprize interesante la finalizarea tabloului. 


7. Respectă aceeași direcție 

Dacă ești dreptaci este recomandat să pictezi de la stânga la dreapta, astfel încât să nu existe tentația de a-ți odihni mâna pe vopseaua proaspătă. Dacă ești stângaci, poate fi util să pictezi de la dreapta la stânga, din aceleași considerente. 


tablou colorat cu pasari


Care sunt beneficiile picturii pe numere

La fel ca și în cazul picturii normale, beneficiile sunt nenumărate, și la nivel fizic, și la nivel cognitiv. În primul rând, pictura pe numere stimulează activitatea cerebrală și ajută la crearea de noi legături neuronale. În plus, ajută la dezvoltarea memoriei și la „ascuțirea minții”.


1. Susține sănătatea mintală

Acest aspect este foarte important, mai ales pentru persoanele care trăiesc și lucrează într-un mediu stresant. Viața profesională, dar și cea privată pot aduce provocări greu de gestionat, iar activitățile relaxante cum este și pictura pe numere ajută la scăderea nivelului de stres și susținerea sănătății mintale pe termen lung. 


2. Reduce nivelul de anxietate

Nu doar procesul în sine este relaxant, ci și bucuria pe care o simți odată cu finalizarea unei lucrări. Aceste emoții pozitive ajută la reducerea nivelului de anxietate și la gestionarea cu mai multă ușurință a momentelor dificile din viața de zi cu zi. 


3. Susține concentrarea pe o singură sarcină

Pictarea fiecărei zone cu o culoare adecvată implică multă concentrare, iar acest exercițiu este benefic pentru mai multe capitole din viața personală și profesională. 


4. Oportunitatea de a experimenta succesul

În special pentru copiii mici, dar și pentru unii adulți, finalizarea unei sarcini destul de complexe, cum este pictura pe numere, poate oferi un sentiment benefic, greu de obținut în alte condiții. Experimentarea succesului este important să fie trăită încă de la cele mai mici vârste pentru a crea contextul succesului viitor. 


5. Ajută la îmbunătățirea memoriei

Lucrul prelungit la o pictură pe numere oferă posibilitatea de a memora anumite zone, numere sau culori. Experimentarea repetată a informațiilor învățate ajută la dezvoltarea memoriei pe termen scurt. 


6. Dezvoltă răbdarea

Nimic nu poate fi mai bun pentru dezvoltarea răbdării decât o pictură pe numere, cu zone care necesită atenție sporită. Aplicarea fiecărei culori, așteptarea uscării și timpul nu foarte scurt necesar pentru finalizarea unui tablou sunt tot atâtea motive pentru a da dovadă de răbdare. 

Odată cu primul tablou finalizat, vei descoperi că pictura pe numere este o modalitate excelentă pentru a afla despre tehnicile de bază ale picturii în general. Nu în ultimul rând, vei afla cu bucurie că ți-ai îmbunătățit abilitățile artistice într-un mod extrem de relaxant și de satisfăcător. 
 

Suport clienti WhatsApp 0769693739

0769693739 krista@krista.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!