­čÜÜ Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 300 lei. ­čÄü Cadou pentru comenzi peste 150 lei. ­čĄĹ

Pictura pe numere: Ce este și cum se poate realiza

Pictura pe numere: Ce este și cum se poate realiza
Pictura pe numere este o form─â de art─â adresat─â în special încep─âtorilor, în care o imagine de tablou este împ─âr╚Ťite în mai multe zone. Fiec─ârei zone îi este atribuit un num─âr care corespunde unei anumite culori. Pentru ob╚Ťinerea unei imagini finale, va trebui ca fiecare zon─â s─â fie pictat─â în culoarea adecvat─â, iar tabloul se va dezv─âlui în toat─â frumuse╚Ťea lui.


Ce trebuie s─â con╚Ťin─â un set de pictur─â pe numere

Dac─â î╚Ťi dore╚Öti s─â te ini╚Ťiezi în acest hobby atât de captivant, tot ce trebuie s─â faci este s─â achizi╚Ťionezi un set de pictur─â pe numere. Vei primi în cutia aferent─â o imagine împ─âr╚Ťit─â în zone numerotate, o pensul─â, acuarele în toate culorile necesare ╚Öi chiar un ╚Öevalet în miniatur─â (doar la anumi╚Ťi produc─âtori). Dac─â î╚Ťi dore╚Öti s─â improvizezi, po╚Ťi ad─âuga diverse culori pe care le ai în alte seturi de acuarele, cu men╚Ťiunea c─â va trebui s─â respec╚Ťi tipul acestora (pe baz─â de ulei sau pe baz─â de ap─â). 

Exist─â ╚Öi seturi de pictur─â pe numere cu creioane colorate, dar sunt recomandate acelea pe baz─â de acuarele acrilice, deoarece se usuc─â rapid. De asemenea, pensula poate fi cur─â╚Ťat─â foarte u╚Öor, doar cu ap─â cald─â. 


Sfaturi pentru o pictură pe numere reușită

1. Alege o culoare pe rând

Picteaz─â toate zonele care au o anumit─â culoare, iar dup─â finalizarea acestora, po╚Ťi trece la urm─âtoarea. Aceast─â tehnic─â este mai rapid─â decât colorarea pe rând, a zonelor adiacente. În al doilea caz, pensula va trebui sp─âlat─â dup─â fiecare zon─â, lucru care consum─â foarte mult timp, dar ╚Öi foarte mult─â culoare. 


2. Începe cu o zon─â mic─â 

Dup─â ce ai pictat o anumit─â zon─â, a╚Öteapt─â pu╚Ťin pân─â se usuc─â bine culoarea. Dac─â este nevoie, po╚Ťi face ajust─âri, iar asta te va ajuta s─â ╚Ötii cum trebuie s─â procedezi în continuare. 


3. Nu dilua prea mult vopseaua

În special unde trebuie s─â aplici unele culori deschise, opteaz─â pentru un strat mai gros; altfel, exist─â riscul ca num─ârul imprimat s─â r─âmân─â vizibil. 


4. Las─â vopseaua s─â se usuce total înainte de a trece la o alt─â culoare

Graba stric─â treaba, iar acest sfat este valabil ╚Öi în cazul picturii pe numere. Dac─â vei dori s─â pictezi prea multe zone cu diferite culori, exist─â riscul ca vopseaua s─â se întind─â ╚Öi s─â se amestece. 


5. Alege o lumin─â optim─â pentru a evita oboseala ochilor

În magazinele de profil, po╚Ťi g─âsi l─âmpi speciale pentru lucrul minu╚Ťios, la birou. Cu ajutorul unei l─âmpi speciale, vei putea vedea foarte bine numerele ╚Öi vei putea s─â pictezi chiar în cele mai mici zone. 


6. Respect─â instruc╚Ťiunile

Chiar dac─â, uneori, ai senza╚Ťia c─â o culoare nu se potrive╚Öte în zona în care este specificat num─ârul ei, va trebui s─â ai încredere în recomand─ârile produc─âtorului. În special, dac─â e╚Öti încep─âtor într-ale picturii, vei avea surprize interesante la finalizarea tabloului. 


7. Respect─â aceea╚Öi direc╚Ťie 

Dac─â e╚Öti dreptaci este recomandat s─â pictezi de la stânga la dreapta, astfel încât s─â nu existe tenta╚Ťia de a-╚Ťi odihni mâna pe vopseaua proasp─ât─â. Dac─â e╚Öti stângaci, poate fi util s─â pictezi de la dreapta la stânga, din acelea╚Öi considerente. 


tablou colorat cu pasari


Care sunt beneficiile picturii pe numere

La fel ca ╚Öi în cazul picturii normale, beneficiile sunt nenum─ârate, ╚Öi la nivel fizic, ╚Öi la nivel cognitiv. În primul rând, pictura pe numere stimuleaz─â activitatea cerebral─â ╚Öi ajut─â la crearea de noi leg─âturi neuronale. În plus, ajut─â la dezvoltarea memoriei ╚Öi la „ascu╚Ťirea min╚Ťii”.


1. Sus╚Ťine s─ân─âtatea mintal─â

Acest aspect este foarte important, mai ales pentru persoanele care tr─âiesc ╚Öi lucreaz─â într-un mediu stresant. Via╚Ťa profesional─â, dar ╚Öi cea privat─â pot aduce provoc─âri greu de gestionat, iar activit─â╚Ťile relaxante cum este ╚Öi pictura pe numere ajut─â la sc─âderea nivelului de stres ╚Öi sus╚Ťinerea s─ân─ât─â╚Ťii mintale pe termen lung. 


2. Reduce nivelul de anxietate

Nu doar procesul în sine este relaxant, ci ╚Öi bucuria pe care o sim╚Ťi odat─â cu finalizarea unei lucr─âri. Aceste emo╚Ťii pozitive ajut─â la reducerea nivelului de anxietate ╚Öi la gestionarea cu mai mult─â u╚Öurin╚Ť─â a momentelor dificile din via╚Ťa de zi cu zi. 


3. Sus╚Ťine concentrarea pe o singur─â sarcin─â

Pictarea fiec─ârei zone cu o culoare adecvat─â implic─â mult─â concentrare, iar acest exerci╚Ťiu este benefic pentru mai multe capitole din via╚Ťa personal─â ╚Öi profesional─â. 


4. Oportunitatea de a experimenta succesul

În special pentru copiii mici, dar ╚Öi pentru unii adul╚Ťi, finalizarea unei sarcini destul de complexe, cum este pictura pe numere, poate oferi un sentiment benefic, greu de ob╚Ťinut în alte condi╚Ťii. Experimentarea succesului este important s─â fie tr─âit─â înc─â de la cele mai mici vârste pentru a crea contextul succesului viitor. 


5. Ajut─â la îmbun─ât─â╚Ťirea memoriei

Lucrul prelungit la o pictur─â pe numere ofer─â posibilitatea de a memora anumite zone, numere sau culori. Experimentarea repetat─â a informa╚Ťiilor înv─â╚Ťate ajut─â la dezvoltarea memoriei pe termen scurt. 


6. Dezvolt─â r─âbdarea

Nimic nu poate fi mai bun pentru dezvoltarea r─âbd─ârii decât o pictur─â pe numere, cu zone care necesit─â aten╚Ťie sporit─â. Aplicarea fiec─ârei culori, a╚Öteptarea usc─ârii ╚Öi timpul nu foarte scurt necesar pentru finalizarea unui tablou sunt tot atâtea motive pentru a da dovad─â de r─âbdare. 

Odat─â cu primul tablou finalizat, vei descoperi c─â pictura pe numere este o modalitate excelent─â pentru a afla despre tehnicile de baz─â ale picturii în general. Nu în ultimul rând, vei afla cu bucurie c─â ╚Ťi-ai îmbun─ât─â╚Ťit abilit─â╚Ťile artistice într-un mod extrem de relaxant ╚Öi de satisf─âc─âtor. 
 

Suport clienti Luni - Vineri | 09:00 - 16:00

0769693739 krista@krista.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!