Jucăriile din lemn pentru copii: 7 beneficii pentru dezvoltarea copilului tău

Jucăriile din lemn pentru copii: 7 beneficii pentru dezvoltarea copilului tău
Jucăriile sunt de neînlocuit în susținerea dezvoltării armonioase a copiilor, și din punct de vedere fizic, și cognitiv. Cu ajutorul lor, cei mici își dezvoltă abilitățile motorii și învață să rezolve probleme în timp ce se distrează de minune singuri sau alături de prietenii lor. 
 

De ce să cumperi jucării din lemn în locul celor din plastic

Protejarea mediului trebuie să devină o preocupare majoră pentru noi toți. Acest motiv ar trebui să fie de ajuns pentru a opta întotdeauna pentru jucării din lemn. Cu toate acestea, mai există încă un argument important care se referă la siguranța copilului tău. Trebuie să știi că jucăriile din plastic sunt fabricate din BHT standard, iar majoritatea conțin două substanțe extrem de periculoase, respectiv ftalați și formaldehidă. Ftalații sunt substanțe care se adaugă în plastic, în procesul de fabricare al jucăriilor, pentru a le face moi și flexibile. Nefiind legați chimic de plastic, ftalații se pot desprinde de jucării, de exemplu când acestea sunt ronțăite de către cei mici. În plus, vopseaua utilizată la jucăriile din plastic este toxică pentru sănătatea copilului și neecologică. 

Jucăriile de lemn, pe de altă parte, dacă sunt certificate ca fiind organice și non-toxice, nu vor reprezenta niciun pericol pentru sănătatea celui mic. În plus, vopselurile utilizate sunt 100% naturale, fiind produse pe bază de apă. 

Revenind la protejarea mediului, atunci când nu mai sunt utilizate, jucăriile din plastic ajung la groapa de gunoi sau incineratoare, unde vor continua să polueze. Pe de altă parte, jucăriile de lemn pot fi compostate, revenind în natură. 

Logo din lemn


Beneficiile jucăriilor din lemn

1. Sunt educaționale

Jucăriile din lemn atrag în primul rând, prin simplitatea lor. Neavând butoane, lumini sau sunete acționate electronic, ele oferă celor mici posibilitatea de a descoperi singuri diverse concepte importante, dar și avantajul de a-și dezvolta abilitățile de raționament și de rezolvare a problemelor. 
 

2. Dezvoltă simțul tactil și îndemânarea

Senzația plăcută oferită de lemn este întotdeauna preferată față de recele metalului sau de materia amorfă pe care o reprezintă plasticul. Lemnul te leagă de natură, iar copiii vor adora să simtă diferite texturi, dimensiuni și greutăți. În plus, ei vor avea o experiență senzorială deosebită în timp ce mânuiesc jucării din lemn. Acest detaliu important îi stimulează să fie conștienți de ceea ce fac și să gândească mai mult, chiar dacă se joacă. 


3. Dezvoltă imaginația

Generații întregi de copii au crescut cu jucării din lemn. Au reușit, cu ajutorul lor, să își dezvolte abilitățile de bază, printre care imaginația și creativitatea, fără să fie încetiniți în curiozitatea lor de progrese tehnice, progrese care le fac mai mult rău decât bine. Atunci când jucăriile multiperformante le oferă totul pe tavă, cei mici nu mai sunt interesați și nici stimulați să depună efort pentru a descoperi ceva sau pentru a inventa scenarii. În schimb, jucăriile din lemn, prin simplitatea lor, le hrănesc celor mici curiozitatea naturală, ajutându-i să descopere lumea din jur. 

 
4. Dezvoltă abilitățile sociale și de comunicare

Cei mici se pot juca singuri sau alături de prieteni, iar jucăriile de lemn vor fi la fel de atractive. Spre deosebire de jucăriile cu baterii sau jocurile pe calculator, care sunt activități solitare, jucăriile din lemn ajută la dezvoltarea relațiilor între copii. Ei vor învăța să comunice, să împartă și să negocieze. În plus, vor experimenta lucrul în echipă și vor putea să coopereze în atingerea obiectivelor comune pe care le au. 

Cuburi din lemn


5. Sunt sigure

Jucăriile din lemn sunt realizate dintr-un material durabil care permite utilizarea lor pe o durată foarte lungă, fără pericolul de a se sparge, ciobi sau chiar rupe. Tocmai din acest motiv, ele pot fi utilizate și de frații mai micuți care vor beneficia de aceleași avantaje. Se știe că jucăriile nu au viață prea ușoară, ele fiind lovite de copii, aruncate, mușcate și scufundate în apă. Orice alt tip de jucărie, în special cele electronice, se strică rapid în aceste condiții, în timp ce jucăriile din lemn oferă toate condițiile unei dezvoltări armonioase, fără a reprezenta niciun fel de pericol. 


6. Ajută la dezvoltarea concentrării

Atunci când folosesc piesele din lemn, copiii nu sunt expuși distragerilor oferite de alte tipuri de jucării. În acest fel, ei se pot cufunda cu totul în activitatea pe care o desfășoară, reușind să se concentreze pentru mai mult timp pe o singură sarcină. Această abilitate este importantă nu doar pentru că ajută la dezvoltarea creativității, ci și pentru că va oferi nenumărate beneficii în timpul învățării formale. 


7. Sunt lavabile

Menținerea unui mediu sigur pentru copilul tău este una dintre prioritățile tale. Iar jucăriile din lemn contribuie la o dezvoltare sănătoasă a celui mic, deoarece pot fi spălate și dezinfectate frecvent fără ca această operațiune să dăuneze în vreun fel bunei lor funcționări. 
 

De unde este recomandat să cumperi jucării din lemn

Achiziționează întotdeauna jucării din lemn de la furnizori serioși care oferă acreditări și certificări. Acestea sunt o garanție pentru sănătatea copilului tău, deoarece vei evita orice produse contrafăcute sau care nu respectă toate normele de siguranță. 
 

Suport clienti WhatsApp 0769693739

0769693739 krista@krista.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!