Idei de jocuri și activități distractive pentru întreaga familie

Idei de jocuri și activități distractive pentru întreaga familie
Printre cele mai frumoase amintiri din copilărie se numără timpul petrecut cu părinții și cei dragi, în special weekendurile și concediile. Pentru mulți dintre noi, săptămâna este foarte aglomerată cu responsabilitățile traiului zilnic, însă avem la dispoziție destule zile de sâmbătă și duminică în care ne putem distra alături de cei mici. 

Dacă ai nevoie de câteva idei pentru ca timpul petrecut împreună să fie cât mai amuzant, am pregătit un articol cu cele mai interesante activități la care puteți apela cu încredere. Timpul petrecut împreună este o modalitate grozavă pentru a crea amintiri care vor dura toată viața, dar și pentru a forma relații puternice pe care să vă puteți baza oricând.


De ce să te joci mereu cu pruncul tău

Atunci când vă jucați împreună, copilul tău nu doar că se va distra copios, dar va primi adevărate lecții de viață ascunse în sfaturile și îndrumările pe care i le oferi cu înțelepciune. Prin joacă, juniorii învață să aibă încredere în ceilalți, în special în familie, și să se simtă în siguranță. Relația voastră va deveni mai profundă, deoarece joaca adaugă bucurie, respect, încredere și vitalitate legăturii pe care o aveți deja. 


Ce sunt activitățile de familie

Acestea reprezintă timpul petrecut împreună, într-un mod organizat, în care puteți seta anumite reguli care trebuie respectate. Jocurile sunt cele mai recomandate, deoarece oferă oportunitatea de a ne conecta cu fiecare membru al familiei. În plus, le permit copiilor să exerseze anumite abilități într-un mediu sigur, unde nu se pot accidenta și nu vor fi răniți emoțional. Jocurile și activitățile în familie sunt cea mai potrivită metodă pentru a ne distra împreună. 

tata si fetita coloreaza


Care sunt consecințele dacă nu te joci frecvent cu puiul tău

Am stabilit deja că ești o persoană ocupată, iar responsabilitățile de la muncă îți consumă mult timp și energie. Lucrezi din greu la cariera ta care îți permite să câștigi suficient de mult astfel încât să le oferi celor dragi cele mai bune condiții de trai. Cu toate acestea, nici hainele scumpe, nici jucăriile de ultimă generație și nici cele mai noi electronice nu pot echivala cu timpul petrecut alături de copilul tău. Dacă nu vei construi în primii ani ai copilăriei o relație profundă cu juniorul, moștenirea materială pe care i-o vei lăsa nu mai are nicio valoare. 

Daunele pe care le va avea relația voastră pot fi ireparabile și vei realiza la un moment dat că propriul tău copil este un străin. Nu este foarte greu să stabilești cel puțin o zi pe săptămână în care să petreceți timp împreună, ca o adevărată familie, astfel încât să-i oferi celui mic un cadru în care să se poată dezvolta echilibrat și sănătos. Copiii noștri depind de noi pentru a primi tot ce au nevoie, astfel încât să deprindă cu succes abilitățile sociale și emoționale. 


Recomandări de jocuri pentru toată familia

1. Pictura cu diamante

Atunci când vei cumpăra un set pentru pictură cu diamante, vei primi o pânză imprimată cu zone numerotate, precum și toate materialele necesare. Fiecare număr de pe pânză corespunde unei anumite culori, astfel încât va trebui să lipești doar diamantele adecvate. Strasurile pot fi montate foarte ușor cu ajutorul creionului special, iar tabloul obținut la final poate fi montat pe un perete sau poate reprezenta un cadou inedit pentru cineva drag. 


2. Joc de creație: Modelează și pictează propriile Animale de companie, din ceramică

Acest joc distractiv are marele avantaj de a fi și educativ, stimulând creativitatea, imaginația și îndemânarea. Puteți desena împreună modelele din cutie sau vă puteți întrece în crearea unor modele noi. Setul include mulajul pentru șase animale de companie și toate materialele necesare, inclusiv acuarele și pensule. 


3. Trenulețul Gigant al Cunoașterii Alfabetului Din Lemn, cu magnet

Dacă ești familiarizat cu filosofia Montessori, cu siguranță vei aprecia acest joc educativ și amuzant. Trenulețul include o locomotivă și 26 de vagoane, cu toate literele alfabetului, fiecare dintre acestea putând fi detașată și mutată în alt loc. Literele sunt prinse între ele cu magneți, iar trenulețul poate fi tras cu un șnur atașat de locomotivă. Atunci când vă jucați cu trenulețul alfabet, copilul tău va învăța literele și le va putea așeza în ordine. În plus, va putea asocia cuvinte care încep cu litera respectivă. 

tata si bebelus se joaca cu papusa


4. Puzzle magnetic Harta Lumii

Pentru membrii familiei pasionați de geografie, recomandăm acest joculeț care are și funcție de material didactic. Este recomandat pentru copiii de minim trei ani, reprezentând activitatea perfectă pentru dezvoltarea unor abilități precum gândirea logică, inteligența și coordonarea ochi - mână. Materialele din care este realizat sunt rezistente și ușor de folosit, fiecare piesă având folie magnetică pe toată suprafața inferioară. 


5. Set 7 în 1 de jocuri educative și de societate, din lemn

Acest pachet de jocuri de societate poate fi jucat de minim 2 jucători, astfel încât toată familia se va distra împreună. Este un set multifuncțional care conține următoarele jocuri: 
Animal Chase - joc de memorie, Snake chess, Flying Chase - Nu te supara frate!, Joc Gobang - pune 5 în rand, Joint Forces, Single Nobleman, Joc Checkers - joc chinezesc de dame. Ambalat elegant într-o cutie de lemn, setul de jocuri este ideal și pentru călătoriile lungi, fiind ușor de transportat. 

Mintea copilului tău este ca un burete care absoarbe toate informațiile cu care se întâlnește. Atunci când vă jucați împreună, el experimentează diferite comportamente sociale, primind indicii valoroase de la tine. Cu siguranță, cel mic adoră să se joace împreună cu prietenii lui, dar nimic nu se compară cu timpul petrecut în familie. 
 

Suport clienti WhatsApp 0769693739

0769693739 krista@krista.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!