Cum alegi cea mai bună tricicletă pentru copii

Cum alegi cea mai bună tricicletă pentru copii
Pentru că-ți dorești ca pruncii tăi să se dezvolte armonios, merită să ai în vedere cele mai frumoase jucării și accesorii. Pe lângă plușuri, copiii au nevoie și de jucării pentru exterior, care îi îndeamnă să petreacă timp în aer liber.
 
Cele mai populare sunt tricicletele cu ajutorul cărora copiii se pot deplasa mai ușor, explorând parcul sau străzile din jur. Mai mult, sunt variante ideale pentru prichindei, pentru că le oferă siguranță, independență și îi pregătesc pentru mersul pe bicicletă. Fiindcă aceste accesorii cool aduc distracție și voie bună, poate ești curios să afli cum alegi cea mai bună tricicletă pentru copii.

Oferta magazinelor este foarte bogată, așa că trebuie să ții cont de câteva criterii, înainte să cumperi o tricicletă. Iată care sunt cele mai importante!
 

Ține cont de vârsta copiilor


Practic, jucăriile sau accesoriile trebuie să fie alese în funcție de vârsta celor mici. Așadar, vârsta devine cel mai important criteriu și te asigură că micuții folosesc în siguranță tricicleta.

Din fericire, atunci când cumperi triciclete online sau din magazinele fizice, le poți alege în funcție de grupa de vârstă recomandată de producător. Deși poți crede că cei mici se descurcă și cu o tricicletă concepută pentru vârste mai mari, acest lucru le poate dăuna sănătății.

De pildă, copiii până la vârsta de 3 ani se pot bucura de triciclete fără pedale, care permit dirijarea de către părinte.
 

Verifică materialul tricicletei


Tricicleta pentru copii trebuie să fie sigură și durabilă, așa că poți să arunci o privire și la materialul din care este fabricată. Cele mai multe triciclete au un cadru din plastic dur sau din oțel, fără prea multe colțuri periculoase pentru cei mici.

Totodată, scaunul sau mânerele pot fi căptușite cu materiale moi care să ofere confort copiilor. Ar fi bine să verifici materialele oricărei jucării de exterior, fie că vorbim despre biciclete sau trotinete.
 

Ia în calcul și designul


Deși părinților nu li se pare că designul contează prea mult în alegerea unei triciclete, copiii pun preț pe estetică. Ar fi ideal ca tricicleta pe care o utilizează copiii să aibă culoarea lor preferată sau un design unic, atractiv. Îi poți consulta înainte de achiziție, pentru ca aceasta să fie pe placul lor.

Mai mult, poți opta pentru triciclete cu scaun ajustabil, dar și cu accesorii utile pentru copii. De exemplu, ei vor fi încântați de triciclete cu semnale sonore, butoane cu lumini, coș de depozitare sau faruri. Un alt accesoriu util este copertina solară, care îi protejează de razele soarelui sau de ploaie.

Nu în ultimul rând, verifică și greutatea unor astfel de accesorii pentru copii. Tricicleta ideală este compactă și ușor de transportat, indiferent de condiții.


Nu uita de roți


Roțile asigură deplasarea tricicletei, așa că sunt esențiale. Acestea pot fi din cauciuc sau plastic, iar unele modele prezintă și combinații de plastic cu silicon sau cauciuc. Decizia ta poate fi influențată și de prețul pe care ești dispus să-l oferi pentru o tricicletă.

De obicei, prețul tricicletelor cu roți din cauciuc este mai mare, însă acestea absorb mai bine șocurile, având un zgomot redus. În schimb, roțile din plastic sunt mai zgomotoase și se pot strica mai repede. Tricicletele cu un preț mai ridicat au roți confecționate integral din cauciuc sau o roată frontală pivotantă. Acest lucru oferă o manevrabilitate sporită și permite copiilor să înainteze cu mai multă ușurință.
 

Optează pentru triciclete cu elemente de siguranță


Tricicleta oferă distracția și relaxarea prichindeilor, dar trebuie să fie și o jucărie sigură. Poți opta pentru modele cu o centură de siguranță în 3 sau în 5 puncte și cu bară de siguranță care nu permite coborârea copilului atunci când nu este nimeni în jur.

Există triciclete care au sisteme de siguranță integrate pe roată din față, care împiedică răsturnarea. Vrei să oferi copiilor un plus de siguranță? Le poți cumpăra și o cască de protecție.

Tricicletele sunt jucării de exterior care sunt pe placul micuților. Pe lângă faptul că îi distrează, tricicletele pot să dezvolte și abilități fizice importante. Mersul pe tricicletă contribuie la mai multă mișcare, în timp ce pedalatul ajută la dezvoltarea musculaturii. Astfel, se dezvoltă și coordonarea dintre mână și ochi sau mână și picior, iar copiii învață cum să-și țină echilibrul.
 
Ține cont de sfaturile noastre și alege cea mai bună tricicletă pentru copii, care oferă distracție garantată!
 

Suport clienti WhatsApp 0769693739

0769693739 krista@krista.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!