Cand se pune bebelusul in caruciorul sport: 3 lucruri de care sa tii cont

Cand se pune bebelusul in caruciorul sport: 3 lucruri de care sa tii cont
Alegerea caruciorului pentru copil poate fi dificila, mai ales cand sunt disponibile atat de multe variante. Ar trebui sa tii cont in primul rand de siguranta si confortul celui mic, precum si de stabilitate. Daca doresti sa te bucuri de beneficiile caruciorului sport, descopera in acest articol trei dintre aspectele de care ar trebui sa tii cont, inainte de a-l folosi pentru bebelusul tau. 

In continuare, iata care sunt principalele caracteristici si avantaje ale acestui produs, precum si cand poate fi pus copilul intr-un carucior sport. 
 

Caracteristicile unui carucior sport

Pentru parintii care vor sa beneficieze de mobilitate, un carucior sport este ideal. Acesta poate fi manevrat cu usurinta si este de dimensiuni mici. De cele mai multe ori, poate fi pliat impreuna cu scaunul, ceea ce il face usor de depozitat sau de transportat in portbagajul autoturismului personal. Unele produse pot avea un sistem troller, pentru a putea fi mutat intr-un mod mai eficient.

Majoritatea carucioarelor sport nu au scaune detasabile, insa pot fi disponibile unele modele care au aceasta facilitate, iar scaunul poate fi utilizat pentru masina. De asemenea, un astfel de carucior poate fi prevazut cu maner reglabil si cu trei sau patru roti, potrivite pentru teren accidentat. Mai mult, tine cont ca un sistem de prindere in cinci puncte ofera siguranta bebelusului. 

Rotile din fata ar trebui sa fie pivotante, cu sistem de blocare pentru mers drept si suspensii. Cel mai des, cadrul carucioarelor sport este realizat din aluminiu, datorita rezistentei sporite si greutatii scazute. Astfel, este asigurata o mobilitate mai mare, iar produsul poate fi pliat si transportat mult mai usor. De asemenea, o sarcina mai mare a cadrului sporeste rezistenta caruciorului. 

Asigura-te ca alegi un carucior sport potrivit nevoilor celui mic. Achizitioneaza doar produse de puericultura realizate cu ajutorul unor metode si mijloace specifice cresterii si dezvoltarii armonioase a copilului in primii sai ani de viata. Pune siguranta si confortul bebelusului pe primul loc. 
 

Avantajele unui carucior sport

Utilizarea unui carucior sport are numeroase avantaje atat pentru parinti, cat si pentru copil. Principalele beneficii ale acestuia sunt prezentate in continuare:
  • Poate fi manevrat cu usurinta - datorita greutatii reduse a cadrului si a altor caracteristici, acest tip de carucior este usor manevrabil; 
  • Este compact - nu ocupa mult spatiu, poate fi carat, transportat in portbagajul autoturismului si depozitat fara dificultate;
  • Asigura confortul copilului - caruciorul sport este conceput astfel incat sa asigure un confort sporit pentru bebelus;
  • Este ideal pentru calatorii si plimbari - dimensiunile reduse si manevrabilitatea acestui carucior il fac alegerea potrivita pentru calatorii si plimbari, precum si pentru majoritatea tipurilor de teren;
  • Este practic - caruciorul sport poate fi folosit in magazine, pentru cumparaturi, sau pentru practicarea unor activitati sportive, precum mers sau alergare.

bebelus in carucior sport

Cand se pune bebelusul in caruciorul sport

Chiar daca un carucior sport ofera numeroase avantaje, nu il poti folosi, in general, inca de la nastere sau in primele luni. Afla, in continuare, care sunt trei dintre aspectele pe care ar trebui sa le iei in considerare. Achizitioneaza carucioare sport de pe krista.ro si beneficiaza atat de siguranta si confort pentru copilul tau, cat si de manevrabilitate si libertate pentru tine.
 

1. Varsta copilului

Un nou nascut nu isi poate sustine singur capul, iar din acest motiv are nevoie de un carucior 2 in 1 sau 3 in 1. Landoul sau scoica trebuie sa ofere sustinere pentru bebelus in primele luni de viata. Este recomandat ca cel mic sa fie pus in caruciorul sport dupa varsta de sase luni. 

Dupa ce copilul isi poate sustine greutatea corpului sau incepe sa mearga in premergator, acesta poate fi asezat fara probleme intr-un carucior de tip sport. Varsta maxima indicata este de 36 de luni (pana la 3 ani) sau pana atinge limita de greutate (aproximativ 15-25 de kg, in functie de model).
 

2. Abilitatea copilului de a sta in sezut

Odata ce bebelusul poate sa isi sustina greutatea corpului si sta in sezut, este pregatit sa fie pus in caruciorul sport. De asemenea, dupa ce depaseste, de obicei, noua kilograme, acesta nu mai poate fi asezat in landou si trebuie facuta tranzitia catre produsul de tip sport. 
 

3. Modul sport si cel landou

Anumite carucioare sport pot fi folosite din primele zile ale bebelusului. Acest lucru este posibil datorita modului landou. Consulta cu atentie specificatiile producatorului, pentru a te asigura ca cel mic este in deplina siguranta. Un astfel de carucior iti ofera posibilitatea de a pune spatarul in pozitie verticala in primele luni ale copilului. Apoi, succesiv, pot fi folosite alte trepte si inclinari ale spatarului pana se ajunge la modul sport. 

Beneficiaza de avantajele unui carucior sport atat pentru tine, cat si pentru copilul tau. Bucura-te de mobilitate crescuta si de usurinta de a transporta acest produs. In plus, asigura cele mai bune conditii pentru cel mic, legate de siguranta si confort. 

Suport clienti WhatsApp 0769693739

0769693739 krista@krista.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!